Unga vuxna

Ung vuxna

Åren efter 20 är en tid för övergång från ung till vuxen. För många kan steget vara oövervinnligt och man fastnar i förvirring, ångest och saknar förmågan att komma vidare i livet. Det kan ha låst sig med föräldrarna och en del kan ha dragit sig undan sociala kontakter, vilket är vanligt för alla när man mår dåligt. Och att vara ensam med en tilltagande negativ självkänsla och dåligt självförtroende är destruktivt, speciellt i denna fas i livet.

Jag har pratat med åtskilliga föräldrar som känner vanmakt kring en låst situation, där alla lider, men ingen kan prata med den andre. Dessa unga vuxna behöver någon annan vuxen att prata med och längtar ofta efter relation och dialog. Ibland lyckas en släkting eller annan vuxen i nätverket skapa en sådan relation, men ibland inte och då är en psykoterapeutisk kontakt en möjlighet. Många desperata föräldrar har lyckats få sin unga vuxna till att komma på ett samtal och ofta får man kontakt direkt med den unga vuxna, eftersom lidandet är stort och behovet att få hjälp likaså.

Det kan vara den start som behövs för att börja kunna förverkliga sig och kunna se ljusare på framtiden och dess möjligheter.